Jeg er en af "Strømpefeen" Ingeborgs døtre, måske du har set min mor gå rundt i verden, mens hun strikker sine strømper (- ja - hun går på gaden og strikker), altid smilende og med tid til at snakke med eventuelle interesserede.
Jeg gør det (i perioder) selv i at filte, sy, hækle, bage kager og selvfølgelig også at strikke, - dog ikke strømper og ikke på gader og stræder ;)
Her vil der komme lidt om livets gang i mit og min families liv.



all rights reserved (c)

søndag den 27. marts 2011

Hov så gik der lige 14 dage.....

Den ene dag tog den anden, og pludselig var der gået 14 dage...
I mellem tiden har vi oplevet lidt af hvert her i vores lille familie.
Naja tog en ordenlig tur ned af trappen, heldigvis var det ikke noget rigtigt alvorligt, "kun" et hak i tuden. - og nu en frygt for at gå ned ad trapper.



Calle der i mod er blevet endnu mere glad for at kravle i træer, især i børnehaven.



I denne weekend har jeg været på håndarbejdsmesse i Middelfart, hvor jeg blandt andet faldt over de skønneste silketørklæde kit hos Vibeke Pope, som jeg glæder mig til at komme i gang med. Desuden var jeg selvfølgelig forbi Tante Grøn og fandt desuden lidt andre lækkerier.

Fredag eftermiddag gik den derefter til Søllerød for ungerne og mig. Vi skulle på besøg hos min storebror og familie. - og som altid var det utroligt hyggeligt. Jeg bliver helt blød om hjertet ved at se hvor meget mine ungerne hygger sig med sine fætre og kusine. - for ikke at tale om Onkel Christian og Mette.


Lørdag skulle jeg på kagekursus hos kagebutikken sammen med min storesøster. - og det var bare super hyggeligt og spændende. Det kan jeg bestemt anbefale og kunne selv godt tænke mig at komme på endnu et kursus der.



Nu er vi hjemme igen, vi er trætte. Men det har været en dejlig dejlig weekend.





søndag den 13. marts 2011

Sikke en skøn skøn weekend.

I går var jeg til admin/redaktør møde for slyngebarn, det var super hyggeligt og vi nåede meget. Jeg nød meget at se dem alle igen, og møde Lisa for første gang. Og tænk sig at kunne sidde i en bil og snakke uden at blive forstyrret af børn i 2 x 2 1/2 time med en god veninde... Uha hvilken luksus.

I dag har vi hygget, vi har været ude og lege i det gode vejr, - fik besøg af en anden veninde med søn, fik lavet mad, ryddet op efter mad, smurt madpakker med Chr. puttede børn og bagt en omgang Brownies til et lærermøde i morgen!

Nu vil jeg snart smutte i seng så jeg er frisk til i morgen, og jeg krydser for at jeg ikke holder mig selv eller resten af familien vågen med alt min hosten i nat.

Tak alle jer, som jeg har brugt tid sammen med i denne weekend.

lørdag den 12. marts 2011

DIY Strømpefeens sokkeopskrift.

Strømpefeens sokkeopskrift.

Opskrift på sokker: (Her beskrives størrelse 38).

Strikket i garn med løbelængde 50 g = 210 m / 100 g = 420, med meget små ”udsving”. Jeg bruger altid 4 pinde i str. 2 ½ og strikker helst i Frölich, Socka, Regia, Hjertegarn, Opal, INKA, Fame, Online og Mayflower, men der er faktisk mange flere muligheder, bare man overholder løbelængden og ikke glemmer, at der skal være ca. 75% uld og ca. 25% forstærkning.

Slå op (nederst er der en beskrivelse af hvordan jeg laver dobbelt opslagning) på 2 pinde: 56 m Del på 3 pinde og strik rib 1r, 1vr.
På 1.omgang tager jeg 4 masker ind spredt lidt på omgangen, så der bliver 52 m. tilbage.
Strik så mange omgange, som du synes, - jeg bruger 60 omgange. (Tæl de synlige løkker, aldrig den, som er på pinden.)
Strik derefter 5 omgange glatstrikning.
Del maskerne, så der er 13+26+13. (Bemærk at antallet 13 er en fjerdedel af omgangen, - denne fjerdedel bruges i alle størrelserne)

Hælens begyndelse:
Strik pind 1 (de første 13 m).
På pind 2 tages 1 m ret løs af, tråden strammes godt, og resten af pinden strikkes, - dog den sidste maske tages løs af, og tråden strammes ved overgangen til pind 3, som strikkes (de sidste 13 m).
Den løse pind bruges nu til at dele de 26 m på 2 pinde, som kaldes ”overfodspinden”, hvorefter de to 13 m-pinde strikkes til én pind, som nu kaldes hælpinden.

Hæl:
Vend hælpinden og du er nu på vrangsiden, som nu er din tælleside.
Strik frem og tilbage, idet du på vrangsiden tager første m. vrang løs af, og på retsiden første m. ret løs af. På den måde fås smukke løkker på vrangsiden. Når du har strikket nogle gange frem og tilbage, strikker du de to masker , som du tidligere tog løs af lige før hælen, op over den tråd, du strammede.
Strik videre frem og tilbage, indtil du efter en retpind, på vrangsiden i højre siden kan tælle 13 – 2 = 11 løkker. (Bemærk de -2, for det gælder for ALLE størrelserne).

Hælbund:
Strik nu på vrangsiden 15 (13+2) m. (Igen husk de +2, for de gælder også for ALLE størrelser). De næste 2 masker strikkes vrang sammen, og du strikker 1 m til, - vend strikketøjet Strik 1 m r løs af, strik 5 m ret, 1 m tages løs af, 1 m strikkes ret, den løse trækkes over (det er en sammenstrikning), + 1 m.
Vend og tag 1. m vr løs af, strik hen til sidste maske før vendehullet, strik sidste maske før hullet og første maske efter hullet vrang sammen, + 1 vrang.
Vend og tag 1. m ret løs af, strik ret hen til sidste maske før hullet, tag masken løs af, strik masken efter hullet ret, træk den over, strik en til, vend….
Og fortsæt på denne måde til du er færdig med at tage ind og er endt hel yderst venstre på en retpind. (På nogle størrelser ”mangler” den ”sidste” maske, men sådan skal det være.)

Hælsider:
Vend om og se på vrangsiden. I den side, hvor tråden hænger, tager du løkkerne op, - men begynd nede ved overfodspinden, der bare venter. Tag den første meget lille løkke med op, tæl så omhyggeligt, så du ender med at have 13 løkker (en fjerdedel af omgangen).
Strik de 2 første sammen for at undgå hul, men husk at det skal være retmasker, som skal drejes, ellers bliver der en smuk række huller!!! Strik de næste 10 masker, den sidste skal strikkes sammen med den første på overfodspinden, det er lidt svært, men er vigtigt. Denne maske skal høre til på overfodspinden. Resten af denne pind (som nu skal være EN pind) strikkes, bortset fra den sidste m, som bare tages løst af.
Vend igen til vrangsiden og tag løkker op. Der skal være 13 igen, så den lille skal med, den der er nærmest ved hælpinden, selvom det ser lidt tæt ud.
Vend igen og sæt den løse m fra overfodspinden over på løkkepinden, så du kan strikke dem sammen. Men pas på, for nu skal løkkerne strikkes ret men gennem den bagerste tråd, for at de kan blive drejet. De sidste 2 løkker strikkes sammen, hvorefter du forsætter med den sammen pind endnu (ca.) 8 m.
Du skal nu være midt på hælbunden midt mellem de 4 masker, der ikke er brugt til indtagninger. Du er også nu på omgangens begyndelse, hvis du har gjort det rigtigt.

Hælsiderne strikkes:
Du strikker nu en omgang glat.
Derefter strikker du 1.p. til du mangler 2 m., som du strikker sammen.
Overfodspinden strikkes, og på 3.p tager du 1m. ret løs af, strikker den næste og trækker den løse over. Strik pinden færdig.
Næste omgang bare glat.
Næste omgang tager du ind, ligesom før.
Derefter glat.
Næste tag ind.
Gentag, til du på pind 1 og pind 3 har 13 m, som jo er en fjerdedel af omgangen.

Fod:
Strik glat og tæl synlige løkker (nu omgange) helt ned fra hælsiden. Du skal i alt have 70 omgange, før du begynder at tage ind.

Tå med luk:
Strik 1. p, som har 13 m, undtagen de sidste 3. De 2 strikkes ret sammen, den sidste strikkes.
På overfodspinden strikkes 1.m, 2.m tages ret løs af, 3.m strikkes ret, den løse trækkes over, strik til du mangler 3, strik 2 ret sammen + den sidste.
På 3.p strikkes 1.m, 2.m tages ret løs af, 3.m strikkes, den løses trækkes over, resten strikkes.
Anden omgang glat,
tredje omgang som første (indtagninger på de 3 første og 3 sidste masker),
fjerde omgang glat,
femte som første, osv.
I alt 5 omgange med indtagninger.
Tilbage har du så 8+16+8 m.
Strik derefter 1.p almindeligt.
Stik 2.p (dog de første 2 masker stramt) +3.p+1.p lidt løsere (pas på, at du ikke taber pindene).
Bryd tråden, som sidder ude i siden!
Pas nu på, og hold ørerne stive, og stop ikke undervejs, for så kan det gå galt, også for mig:
Læg den løse pind og tag fat i strikketøjet, så du har pinden med de mange m i højre hånd, og 3.p i venstre hånd, men du har ikke nogen strikketråd!
Løft 1.m fra venstre p. over på højre p., og træk den højre pinds første m. over den, du flyttede over.
Løft nu de 2 første m fra højre p over på venstre p, og træk den venstre m over på den højre.
Løft nu de 2 første m fra venstre p over på den højre p, og træk den højre m over den venstre.
Løft nu de 2 første m fra højre p over på venstre p, og træk den venstre m over den højre.
Fortsæt, også hen over pindeskift i venstre hånd.
Til sidst skulle du gerne kunne trække den sidste maske hen over den maske, som har strikketråden i sig, - og den trækker du igennem, og så er du færdig.



Dobbelt-opslagning: (Som jeg ALTID bruger, fordi det giver ekstra elasticitet i opslagningskanten).
(Kan være lidt vanskelig at forstå, bør nok ses først).
Hold normalt på tråd og de to pinde: Pindene ind mod kroppen (over trådene og tommelfingeren), under begge tommeltråde,
ned mellem tommeltrådene,
hen mod kroppen,
op over tommeltrådene,
hente pegefingertråden nede fra,
pindene hen mod kroppen,
op mellem tommelfingertrådene,
ned mod håndfladen,
hen mod kroppen,
slip tommelfingertrådene (løkken),
tag tråden igen med tommelfingeren og stram masken.
Gentag! Så mange gange, som du har brug for.
Efterfølgende kan du se en oversigt med størrelser til alt fra baby til mænd str. 48.
Der er system i tallene, det hjælper, hvis du vil strikke andre størrelser, end jeg har beskrevet i oversigten.
Det er desværre ikke muligt at sætte skemaet ind her på bloggen, men jeg forsøger alligevel at lave oversigten her.
Det første tal er størrelsen, antal masker som skal slås op, antal omgange i rib, antal omgange efter hæl-siden og sidste antal af lukkeomgange i tåen. 


Børn:  
3 mdr 36 26 30 3
6 mdr 36 30 36 3
19 40 32 32 3
20 40 32 32 3
21 40 36 36 3
22 40 36 42 3
23 44 36 42 3
24 44 40 42 3
25 44 40 42 3
26 44 44 46 4
27 44 44 46 4
28 44 44 48 4
29 48 46 50 4
30 48 48 50 5
31 48 48 50 5
32 48 50 55 5
33 48 50 60 5
34 48 50 65 5
35 52 50 55 5

Kvinder og store børn.
35 52 60 55 5
36 52 60 60 5
37 52 60 65 5
38 52 60 70 5
39 52 60 75 5
40 52 60 80 5
41 56 (60) 60 85 (90) 5
42 56 (60) 60 90 (95) 5
43 56 (60) 60 95 (100) 5

Mænd.
39 60 60 70 5
40 60 60 75 5
41 60 60 80 5
42 60 60 85 5
43 60 60 90 5
44 60 60 95 5
45 60 60 100 5
46 60 60 105 5
47 60 60 110 5
48 60 60 115 5

torsdag den 10. marts 2011

Mine skønne børn.

Jeg har jo uden tvivl de mest fantastiske børn i verden ;)

I går da jeg hentede Calle i Børnehaven, sad han på en skammel mens han kiggede på de store piger som dansede til MGP CD'en... Jeg fik så af vide at der havde han siddet det meste af dagen, kigget på de store piger og sunget med på sangene. Var de gode til at danse? spurgte jeg ham, - "Ja mor, vildt gode, og de er også smukke!" Men det er Eva Marie som bare altid er glad og sød. Hun bliver aldrig sur... - Hende vil jeg gerne lege med!" :)

Naja, min lille pre pre pre pre teenager (eller hvad det nu hedder når man er 2 år), er udvidet sit "STOP!" med et "Gå mor/Calle/farmand, gå med dig, - mig gider ikke dig!" - ja så ved man godt hvad klokken har slået.

I dag har de holdt fridag med deres far, og jeg var godt nok lidt træt af at jeg skulle ud i regnen, mens de bare kunne ligge i sengen og se morgentv...! De har hygget sig, og havde behov for at være lidt sammen alle 3, - de uger hvor Christian dels har weekendvagt og aftenvagt, så er det ikke meget de ser til hinanden, så det var bestemt tiltrængt hos dem alle.
Nu vil jeg finde MGP på den digitale optager til Calle så han kan se det igen igen! Uha det er nogle gode sange...

søndag den 6. marts 2011

Der bliver tænkt store tanker!

I går lørdag, blev der tænkt store tanker hos os.... Det kom noget bag på mig hvad det er Calle tænker over.

I går morges var det et af de store spørgsmål her i livet "Men mor hvordan er det lige at babyen egentligt kommer ud af maven....?"


Senere kørte vi forbi Havnen i Odense, her er et fedt område til at spille bold og cykle med mere... "og så kan man bare lige cykle ned i vandet!" "men det er ikke så smart for hvis ikke man kan svømme så kan man drukne!" svare jeg! "Mor jeg vil ALDRIG ned til havnen igen, lov mig vi aldrig skal derned igen!" sagde han med tåre i øjnene.
Uha jeg skal passe på hvad jeg siger!




Jeg er blevet færdig med mit forsøg på "strikkepinde" taske til nogle af mine knitpro pinde...







Og så hæklede jeg også lige en holder til mine hæklepinde.




Nu vil jeg se om ikke jeg kan få gjort nogle af mine andre både hækle og strikke projekter færdige.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 1. marts 2011

Farvel til de helt små....!

I dag blev der sagt farvel til de helt små børn....! Vores barnevogn er nu kommet videre til en anden, så ikke flere små babyer til os! - Den beslutning var godt nok taget for længe siden, - men derfor er det nu alligevel mærkeligt at køre den af sted. Men det jo latterligt at have den stående og fylde, når Naja ikke bruger den mere, og vi jo også har klapvognen.

Stod det til Christian, så var der meget mere som var kommet videre forlængst! - men jeg er ikke helt klar endnu, - ikke fordi jeg skal have flere babyer, men fordi jeg stadig håber der kommer en lille ny niece eller nevø på et tidspunkt!
  



Kærligst Julie